Sorunlarınızı En Hızlı Şekilde Çözüme Kavuşturalım!

Sayısallaştırma Yönetimi

OCR Programı (Optical Character Recognition)

OCR Nedir?

Optik Karakter Tanıma – Optical Character Recognition (OCR) yazılımları, görüntü işleme teknikleri ile taranan doküman, belge ya da fotoğraflardaki optik karakterlerin sayısallaştırılarak metne dönüştürülmesi tekniğidir. OCR programı ile jpeg, tiff, image ve pdf dosyaları içinde arama yapılması ve bu dosyaların word, excel, pdf formatlarına dönüştürülebilmesi mümkündür.

eBA Sayısallaştırma Yönetimi Uygulaması, OCR uygulamaları arasında dünyaca kabul görmüş olanların başında gelen Abbyy FineReader Engine alt yapısını kullanmaktadır. Abbyy FineReader güçlü dönüştürme ve OCR teknolojisi ile kağıda basılı belgeler ve pdf dosyaları ile çalışmayı kolaylaştırır. eBA Sayısallaştırma Yönetim Sistemi uygulaması ile görüntüleri, taranmış belge ve dokümanları, pdf formatındaki dosyaları Word’e, Excel’e ve aranabilir pdf dokümanlarına dönüştürebilirsiniz. Ayrıca uygulamanın alt yapısındaki  sıkıştırma ve saklama algoritmaları sayesinde taranmış tüm dokümanların belirli bir standartta oluşması ve arşivlenmesi sağlanmaktadır.

Dosyalama ve Arşivleme

Günümüzde kurumların en büyük sorunlarından biri de, silolarca fiziksel dokümanın elektronik hale getirilmesi ve bunlara ulaşılmasının yanı sıra regülasyonlar dolayısıyla saklamakla yükümlü oldukları bu dokümanların fiziksel lokasyonlarının da yönetilmesi. eBA’nın akıllı tarama özellikleriyle, bu dokümanlar sayısallaştırılırken elektronik ortama etiketlenerek aktarılmasının yanı sıra, fiziksel lokasyon bilgilerini de tutarak, kurumsal dokümanların hem sayısal hem de fiziksel haline hızlı bir şekilde ulaşımı sağlamaktadır. Bu sayede kurumsal bilgilerin, arşivleme sistemleri ve dosyalama teknikleri kullanılarak elektronik arşiv kültürü ile yönetilmesine ve erişilmesine imkan sunar.

Veri İşleme

Dokümanların hızlıca elektronik ortama aktarılması, sınıflandırılması, gerekli noktalarda diğer operasyonel sistemlere aktarılması Bimser’in eBA çözümünün veri işleme modülü ile sağlanabilir.

Veri işleme modülü, OCR (optical character recognition), ICR (intelligent character recognition) gibi teknolojiler ile tam metin aramayı destekler, kişilerin dokümanlara erişirken meta bilgilerinin ya da etiket bilgilerinin yanında içerikten de arama yaparak ilgili dokümanları otomatik olarak bulmasına olanak sağlar. Hatta dokümanları birbiriyle ilişkilendirerek bir dokümana ulaşan kişinin o dokümanla ilişkili diğer dokümanlara hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlar. Bu sayede zaman kaybını minimuma indirerek çalışanların vakitlerini efektif kullanmaları dolayısı ile kurumların verimliliği artar. Modülün kullandığı ML (Machine Learning), AI(Artificial Intelligence) gibi teknolojiler sayesinde doküman etiketlerinin oluşumunu ve aranan dokümanlar hızlı bir şekilde kullanıcıya sunulur, doküman oluştururken dokümanın etiket bilgilerinin otomatik olarak oluşmasına olanak sağlanır.

Veri işleme OCR motoru olarak kabul görmüş Abbyy Fine Reader Engine ile tiff, pdf, bmp, jpeg gibi görüntü formatları üzerinde uygulanmaktadır. OCR desteği ile indeks bilgilerin otomatik XML metadata olarak saklanması, belge tanıma, veri tanıma, veri yakalama ve veriyi işleme yöntemleri ile fatura, sözleşme, irsaliye vb. diğer fiziksel dokümanların hızlıca otomatik olarak dijital arşive aktarılması mümkün olur.

Görüntü İşleme

eBA Belge, Doküman ve İş Akışı Yönetim Sistemi’nin görüntü işleme fonksiyonu sayesinde fiziksel dokümanların taranması sırasında siyah/beyaz, gri ve renkli tarama işlemleri ve bunların birbirine çevrim işlemleri (pdf to jpeg, jpeg to pdf, pdf to tiff, tiff to pdf, pdf to bmp, bpm to pdf, pdf to png, png to pdf, pdf to word, pdf to excel) yapılabilir. Görüntü işleme fonksiyonu, boş sayfa ayıklama, oryantasyon ve eğrilik düzeltme, kirlilik yok etme, çözünürlük ve boyut düzeltme gibi görüntü iyileştirme özelliklerine de sahiptir.

eBA Capture

eBA Capture modülü ile taranan doküman üzerinde bulunan anahtar kelimeden, barkod aracılığı ile, sayfa sayısına bağlı olarak doküman ayrıştırma işlemi yapabilirsiniz. Belirlenen doküman tipi için ilgili aksiyon alınarak, doküman yönetim sistemine, kurumsal içerik yönetim sistemine ( ECM – enterprise content management), dizin sistemine arşivlenebilir ya da bir iş akışı ile dokümanın sürece dahil edilmesi, onaylardan geçmesi ve ardından arşivlenmesi senaryoları işletilebilir. Gerekli görülen ilave bilgiler için ise diğer operasyonel sistemler ile entegre olarak doküman üzerinde bulunmayan etiketlerin tarama işlemi sırasında eşleştirilmesi mümkündür.

Fiziksel doküman arşivinin dijitalleştirilmesinin yanı sıra günlük olarak gelen fiziksel ya da dijital dokümanların da eBA Capture ile operasyona dahil edilmesi zaman, emek ve maliyet açısından tasarruf sağlar. Tarama işlemi ile ya da elektronik dokümanın uygulamaya verilmesi ile doküman tipinin belirlenmesi, etiketlenmesi, ilgili iş akışına dahil edilmesi ve arşivlenmesi otomatik olarak sağlanır. Üstelik tüm bunların gerekli konfigürasyonları yapıldığında alt yapısında bulunan Robotic Process Automation (RPA) mimarisi ile insan eli değmeden sağlamış olduğu robotlar ile de yönetebilmektedir. Bu akıllı robotlar sayesinde kurumsal uygulamalara bağlanarak dokümanların doğruluk kontrolleri yapılabilmekte, hatalı olan yada uygun olmayan dokümanlar bir havuzda toplanarak ilgili birimlere yönlendirilmesi sağlanmaktadır.

CSP
QDMS
eBA
BEAM
Ensemble