Sorunlarınızı En Hızlı Şekilde Çözüme Kavuşturalım!
Çözüm Ara

Bir Otomotiv Yan Sanayi Şirketi Beam Projesi

BİMSER ÇÖZÜM

Bir Otomotiv Yan Sanayi Şirketi Beam Projesi

Bir Otomotiv Yan Sanayi Şirketi Beam Projesi

Otomotiv sektöründe hizmet veren T. firması BEAM ürünümüzü tercih etmiştir.

Otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren müşterimiz, işletmesindeki arıza yönetimini kağıtlarla yapıyordu. Raporlama özelliği ve kayıt altına yoktu. Periyodik bakımlar Atölyelere asılan kağıtlardan takip ediliyordu. Dijital dönüşüme ayak uydurmak için Üretim Yönetim Sistemi olarak bilinen Mes projelerini devreye almaya çalışırken aynı zamanda bu sistemle entegre çalışan Bir kurumsal varlık Yönetimi uygulamasına ihtiyaçları vardı.

Image link

Çözüm BEAM

Bakım Şefi önderliğinde Proje ekibi kuruldu. İşletmedeki varlık listeleri çıkarıldı. Bu varlıklarda yaşanabilecek ve işletme tarafından bilinebilen arıza listeleri oluşturuldu.

Buna karşın teknisyenlere gelen arızaların sebepleri olarak adlandırılan Arıza nedenleri (Kök nedenler) listeleri oluşturuldu. Arıza bakım bu aşamada devreye alınırken periyodik bakımlar oluşturulmaya başlandı. Aynı zamanda varlıklar barkodlanmaya başlandı. Teknisyenler daha doğru veriyle ve kolay şekilde gelen iş emirlerinin kapanması için BEAM mobil uygulamasını devreye aldık. Bunun için teknisyenlere Mobil tabletler alındı. Üretim tarafında kurulan Mes (Four Dot One) sistemiyle entegrasyon yapılarak işletme tarafından tek ekrandan arıza bildirimlerinin girişi sağlandı. Mes sisteminin BEAM’den istediği bilgilerde BEAM’de kapatılan iş emriyle gönderildi. Aynı zamandan sayaçdan yapılan periyodik bakımlar için For Dot One ile sayaç entegrasyonu yapıldı. Kullandıkları ERP Oracle olduğu için Oracle ile Çift taraflı Malzeme Entegrasyonu yapıldı.

İmplemantasyon Süreci

Devreye alma çalışmaları yaklaşık 1 yıl sürdü.

Image link
Image link

Kazanımlar

Arızalar kayıt altına alınıp, raporlanabilir oldu. Kronik arızalar tespit edilip önleyici faaliyetlerle duruş sayıları ve duruş süreleri azaltılarak duruş maliyetleri azaltıldı.

Periyodik bakımlar dijital ekranlardan yönetilebilir oldu. Periyodik bakımların zamanı gelmeden verilen tolerans gün kadar önceden bakım birimine bildirim ve mail gelmesi sağlandı. Yapılan Mes entegrasyonuyla zaman kayıpsız iş emirlerinin bakım birimine ulaşımı sağlandı. Yapılan Sayaç entegrasyonuyla ekipmanların güncel sayaç bilgilerine (baskı sayıları) ve periyodik bakıma kalan sayaç bilgilerine erişim kolaylaştı. Beam üzerinden tüm bakım biriminin malzeme bilgilerini görmesi sağlandı. (ERP Oracle sadece belirli kişiler görebiliyordu). Teknisyenler mobil uygulamayla çok rahat bir şekilde sahadan doğru verilerle iş emri kapatabilir oldular.

CSP
QDMS
eBA
BEAM
Ensemble
QGRC